Business manager Andreea startte met werken bij Randstad Digital in 2014. Haar eerste project was bij de Europese Commissie, en daar zit ze nu nog steeds. Haar rol is een helikopterrol: ze is de tussenpersoon tussen gebruikers, stakeholders, niet-IT en IT-collega’s. En dat vindt ze geweldig.

Andreea: “Ik heb een diploma in environmental engineering, maar mijn huidige rol is niet technisch. Mijn soft skills zijn mijn superkrachten in deze job. Ik ben dagelijks bezig met zowel het vertalen van technische specificaties voor IT-collega’s, als het uitleggen van mogelijke technische valkuilen aan collega’s die helemaal geen IT spreken.”

deze job heeft mij gevonden.

“Ik ben een environmental engineer dus ik ben analytisch zeer sterk”, vertelt Andreea, “maar ik had nog niet veel ervaring in IT… Deze job heeft mij eigenlijk gevonden, eerder dan andersom.”

“Ik ben Roemeens, in 2009 ben ik naar België gekomen om mijn masterdiploma te behalen. Daarna werkte ik een paar jaar in environmental engineering, maar ik voelde dat ik niet gelukkig was in die sector. Dus begon ik naar een andere job te zoeken, en bij Randstad Digital was er toevallig een vacature voor een junior project manager.”

Andreea: “Iets waar ik enorm trots op ben, is hoe veel ik al heb bijgeleerd in deze job. Voor ik bij Randstad Digital kwam, had ik niet veel ervaring in IT - maar nu werk ik met zo veel IT’ers dat ik het gevoel heb dat ik ondertussen toch een aardig mondje web development, UX design, acceptance testing … spreek!”

“Mijn weg naar deze job was niet erg typisch”, lacht Andreea. “Mijn hele leven al zweef ik een beetje tussen 2 extremen. In het middelbaar vond ik wiskunde verschrikkelijk en wou ik er niets mee te maken hebben. Maar toen ik afstudeerde, ging ik voor een engineering diploma. En op het moment dat ik naar een job begon te zoeken wou ik niet echt in de IT-sector werken, maar hier zijn we dan… ;-)”

Woman pointing at the computer screen of her male colleague
Woman pointing at the computer screen of her male colleague

european women in tech conferentie.

Andreea: “Ik ben blij dat Randstad Digital mij en 5 andere vrouwen de kans heeft geboden om de European Women in Tech Conference bij te wonen. Voor mij was dit een manier om beter te snappen waar mijn collega’s iedere dag over praten. En het was natuurlijk ook geweldig om al die straffe vrouwen te horen praten over hun carrières!”

“Ik heb ook veel bijgeleerd over onderwerpen waar ik zelf nog niets over wist. Het gebruik van AI in een juridisch kader, bijvoorbeeld. Dankzij de verschillende workshops kreeg ik heel wat nieuwe tools in mijn rugzakje.”

“Als vrouw in de technologische sector zijn mijn collega’s meestal mannen. Hoewel ik vaak de enige vrouw in de ruimte ben, heb ik geen probleem om mijn boodschap over te brengen. Maar ik ken vrouwen die het daar wél moeilijk mee hebben, en dat is jammer. Daarom zijn conferenties zoals European Women in Tech net zo mooi - ze laten zien hoeveel sterke vrouwen er wel niet zijn in deze sector.”

European Women in Tech conference
European Women in Tech conference

go with the flow.

“Ik weet niet waar ik over 5 jaar zal staan”, vertelt Andreea. “Ik heb mijn carrière nooit gepland, ik kijk altijd waar ik terecht kom.”

“Op dit moment vind ik mijn job nog fantastisch, en ik denk niet dat ik de piek van mijn leercurve al bereikt heb. Dus voor nu is mijn doel om nog te groeien in mijn rol. Hier en daar wil ik nog wat trainings volgen - over de technische kant van mijn rol, maar ook in people management. Ik werk met heel wat verschillende persoonlijkheden, en die vragen allemaal een andere aanpak. Sommige collega’s werken erg gestructureerd, anderen… iets minder. ;-) Dat vraagt heel wat flexibiliteit van mijn kant.”

“Dus voorlopig ben ik nog meer dan tevreden over mijn job - en ben ik nog niet klaar voor verandering!”

zin om ons team te vervoegen?

bekijk onze vacatures