Als je je goed voelt in je job, wil je dat vaak van de daken schreeuwen. Je vertelt honderduit tegen familie en vrienden hoe boeiend je functie is en hoe tof je collega’s zijn. En natuurlijk gun je de mensen rondom je óók zo’n leuke job. 

Als werknemer bij Randstad Digital krijg je de kans om anderen aan de job van hun leven te helpen. Wij moedigen onze collega’s namelijk aan om nieuwe mensen voor te stellen. Naast het voordeel van zélf hun collega’s te kunnen kiezen, hangt hier ook nog eens een mooie bonus aan vast: de High Five Award. Want wij geloven: good people know good people.

Business support consultant Elise kende niet 1 potentieel sterke collega, maar 2. Ze overtuigde supplier coordinator Jessica en onboarding officer Sabrina om #teamausy te vervoegen! Hoe ze daarin slaagde? We vroegen het hen! 

inside information over het bedrijf.

Elise: “Ik had al eerder samengewerkt met zowel Sabrina als Jessica. Ik wist van hen allebei dat ze op zoek waren naar een nieuwe job, en ik wist ook heel goed wat ze in een job zochten. Dus ik kon gemakkelijk inschatten dat Randstad Digital een goede match voor hen zou zijn. Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen toen er vacatures voor hun profielen vrijkwamen.”

“Ik kende Randstad Digital al een beetje”, vertelt Jessica. “Maar de sprong wagen naar een andere job is toch altijd een beetje eng. Je weet niet waar je terecht gaat komen, en of het zal klikken met je nieuwe collega’s. Daarom is het handig dat Elise al veel inside info kon doorspelen over het bedrijf. Ze vertelde me bijvoorbeeld dat mijn manager echt een toffe man zou zijn, dat de sfeer erg open is én dat er regelmatig feestjes georganiseerd worden hier…” 

Sabrina: “Elise wist waar ik naar zocht in een job, en vooral ook waar ik niet naar zocht. Ik vertrouwde dus op haar oordeel. En dat heb ik me nog niet beklaagd: ik vertel mijn managers nog iedere week hoe content ik hier ben! Ik voel dat ik nu helemaal op mijn plek zit.”

de juiste profielen op de juiste plek.

“Ik ben blij dat ik ervoor heb kunnen zorgen dat Sabrina en Jessica konden starten bij Randstad Digital”, vertelt Elise. “Ik kende hun kwaliteiten en ik wist zeker dat ze een toegevoegde waarde zouden vormen binnen hun teams.”

“En dan is het extra leuk om te zien dat ze hun rol zo goed opnemen en hun job oprecht graag doen.”

“Er hangt binnen Randstad Digital ook een bonus vast aan het aanbrengen van nieuwe collega’s. Dat noemen ze de High Five Award. Dat extraatje is natuurlijk mooi meegenomen, maar dat was niet mijn drijfveer. 2 leuke personen erbij in mijn team: dát is de echte bonus!”

teamspirit ten top.

Jessica: “De sfeer zit hier goed, dat vind ik echt belangrijk binnen een bedrijf. Ik voel me enorm gesteund door mijn team, en heb ook oprecht het gevoel dat ik mijn manager in vertrouwen kan nemen als er eens iets scheelt.”

“Klopt”, beaamt Sabrina. “Iedereen binnen Randstad Digital is open en communicatief. Niemand wordt hier aan zijn lot overgelaten. Bovendien voel ik dat mijn managers écht interesse in me tonen. Als ze me vragen hoe mijn weekend geweest is, weet ik dat ze naar mijn antwoord luisteren. Ze vragen het niet gewoon om de stilte te vullen of uit beleefdheid.”

“Zelfs in tijden waarin het niet evident is om een hecht team te vormen, slagen we daar volgens mij toch goed in”, gaat Elise verder. “Ik ben gestart in volle coronacrisis, en heb mijn collega’s dus lang niet face to face kunnen zien. Maar iedereen nam de tijd om me te leren kennen en om me welkom te doen voelen. Dat is mede dankzij mijn manager die continu hamert op de connectie tussen de collega’s, en die daar ook ruimte voor vrijmaakt, zelfs op drukke dagen.”

“De leuke evenementen die Randstad Digital organiseert zitten daar natuurlijk ook voor iets tussen”, vertelt Jessica. “Van echte feestjes en een heus Randstad Digital weekend tot een ijsjeskraam op vrijdagnamiddag of met z’n allen een glaasje drinken om de week af te sluiten: het hoeft niet groot te zijn om deugd te doen!”

quote icon

Er hangt binnen Randstad Digital ook een bonus vast aan het aanbrengen van nieuwe collega’s. Dat noemen ze de High Five Award. Dat extraatje is natuurlijk mooi meegenomen, maar dat was niet mijn drijfveer. 2 leuke personen erbij in mijn team: dát is de echte bonus!

elise
business support consultant

regelmatig feedback en een gestage groei.

Elise: “Iets dat volgens mij zeker samenhangt met die teamspirit, is het feit dat we voortdurend eerlijke feedback krijgen. Als het eens wat minder goed gaat, laten de collega’s je niet zomaar aan je lot over, maar geven ze tips en helpen ze je door die mindere periode te komen. Ik voel dat ik daar enorm veel zelfvertrouwen van krijg.”

“En wanneer je het wél goed doet, wordt dat ook gezegd”, vertelt Sabrina. “Het effect van een schouderklopje of een complimentje wordt vaak onderschat. Mijn functie was nog volledig nieuw toen ik hier begon, en het was dus even zoeken naar de juiste invulling - toch zijn mijn managers niet bang om me regelmatig te vertellen dat ik goed bezig ben!”

Jessica: “Deze manier van werken zorgt er ook voor dat er ruimte is om bij te leren en te groeien. Mijn takenpakket is nu veel complexer dan het was in mijn vorige job, maar dat vind ik juist leuk. Ik heb contacten met mensen over de hele wereld, en iedere keer wanneer uit die contacten een starter komt, geeft me dat een enorm gevoel van voldoening.”

wil je ook deel uitmaken van ons team?

bekijk onze vacatures