Project consultant Koen werkt al ruim 14 jaar bij Randstad Digital. In al die jaren heeft hij veel dingen zien veranderen, en is hij zelf ook al eens van project of rol gewisseld, maar 1 ding is altijd hetzelfde gebleven: zijn enthousiasme voor zijn werk in dit bedrijf. 

Koen werkte al voor verschillende grote namen in diverse rollen. Voor hem is dat het grootste voordeel aan werken als consultant: af en toe van project kunnen switchen, maar toch steeds bij dezelfde werkgever blijven.

Hoe ervaart hij zijn carrière bij Randstad Digital? We vroegen het hem!

vanaf dag 1 een persoonlijke aanpak.

“Ik weet nog goed dat ik in dit bedrijf kwam solliciteren”, begint Koen. “Dat was in 2008, in volle bankencrisis. Een nieuwe job zoeken terwijl ik op dat moment een stabiele job had, was dus vrij risicovol… Maar ik was op zoek naar iets anders. Mijn aandacht werd getrokken door een vacature en toevallig werkte 1 van mijn collega’s op mijn toenmalig job als consultant voor Randstad Digital. Hij had alleen maar positieve dingen te vertellen over het bedrijf.”

“Al toen ik op de parking aankwam, voelde ik de typische, familiale Randstad Digital-sfeer. Er stonden wat mensen buiten, die me onmiddellijk aanspraken en vriendelijk vroegen of ze me konden helpen.”

“Tijdens mijn sollicitatiegesprek liep de toenmalige CEO toevallig binnen - slik - ;-). Hij sprak me aan met mijn voornaam en vroeg me hoe het ging. Het is die persoonlijke aanpak die me heeft overtuigd om de sprong te wagen en voor Randstad Digital te komen werken!”

“En die aanpak voel ik hier nog steeds. Iedereen kent iedereen, naar Tech Talks, Family Days, of After Work Drinks gaan, voelt voor mij altijd een beetje als thuiskomen.”

een heel leven lang hetzelfde? da’s niks voor mij!

Koen: “Sinds die eerste sollicitatie heb ik al heel wat watertjes doorzwommen. Voor mijn eerste opdracht mocht ik op verplaatsing naar Nederland. Die kans heb ik meteen gegrepen. Samen met het team verbleven we van maandag tot vrijdag in een bungalow, en in het weekend reden we samen naar huis. Super leuk!”

“Na mijn eerste opdracht volgden er nog verschillende andere. Bank van Breda, Telenet, Proximus … Telkens kwam ik in een ander team terecht, en nam ik een nieuwe rol op. Je kan wel zeggen dat ik heel wat technische kennis heb vergaard over de jaren!”

“Verandering kan soms best beangstigend zijn, en de leercurves waren vaak steil. De eerste paar maanden van een nieuwe opdracht zijn meestal gewijd aan het leren van nieuwe dingen en de technische aspecten onder de knie krijgen. Maar dat is net wat het interessant maakt. Verandering geeft me energie. Daarom ben ik consultant geworden: om van alles een beetje te proeven.”

“Bovendien leer je in iedere nieuwe opdracht ook weer iets bij over jezelf. Dat is enorm waardevol. Je vult je rugzak met nieuwe ervaringen. Ik ben niet iemand die 30 jaar lang dezelfde job zou kunnen doen – en dat hoeft gelukkig ook niet bij Randstad Digital.”

project coördinator bij proximus.

“Op dit moment werk ik als project coördinator bij Proximus”, vertelt Koen. “Samen met andere partners helpen we bij het plaatsen van glasvezel. Op basis van voorstudies bepalen we met de aannemers of het mogelijk is om op specifieke plekken glasvezel te leggen.”

“Ook hier was de inwerkperiode geen sinecure, want glasvezel is iets waar ik voordien nog geen ervaring in had. Gelukkig kan ik ook altijd op mijn talent managers en het learning & development team bij Randstad Digital rekenen om de juiste opleidingen te vinden.”

“Ik werk in een team van 3 mensen. Ik ben verantwoordelijk voor het technische aspect van ons werk. Toch komt er ook heel wat project management bij mijn rol kijken: ik ben namelijk proactief aan de slag gegaan met mijn andere collega’s bij Proximus op een juiste manier te informeren over wat dit nieuwe project inhoudt. Dat is weer een extra uitdaging die ik graag aanga!”

quote icon

Tijdens mijn sollicitatiegesprek liep de toenmalige CEO toevallig binnen. Hij sprak me aan met mijn voornaam en vroeg me hoe het ging. Het is die persoonlijke aanpak die me heeft overtuigd om de sprong te wagen en voor Randstad Digital te komen werken!

koen van gramberen
project consultant

randstad digital award: consultant van het jaar.

Koen: “Onlangs werd mijn harde werk ook beloond. Ik mocht de Randstad Digital Award (en de mooie prijs die daaraan vast hangt) van ‘consultant van het jaar’ in ontvangst nemen.”

“Dat is een mooie erkenning van mijn werk, en ik was er enorm door verrast. Zo zie je maar dat ik al die jaren geleden de juiste beslissing heb genomen!”

“Een van de kernwaarden van Randstad Digital is teamspirit, en ik kan mezelf hier helemaal in vinden.” gaat Koen verder. “Door regelmatig deel te nemen aan de verschillende evenementen die Randstad Digital organiseert, leer je je collega’s echt kennen – en dat verbetert de samenwerking.”

“Wat ik na de opdracht bij Proximus wil doen, weet ik nog niet. Na 15 jaar heb ik misschien wel wat meer behoefte aan stabiliteit in mijn carrière. Ik ben er zeker van dat Randstad Digital me ook daar weer in zal ondersteunen.”

zin om ons team te vervoegen?

bekijk onze vacatures