Muneeb werkt bij Randstad Digital als embedded software engineer. Na zijn studies in België en Frankrijk, wou hij graag werken bij Randstad Digital Belgium. Daarom verhuisde hij naar hier. En hij heeft er voorlopig nog geen spijt van!

embedded software engineering.

“Ik heb al een lange relatie met engineering”, lacht Muneeb. “Op de middelbare school was ik al erg geïnteresseerd in de wetenschapsvakken. Dus toen ik een keuze moest maken rond mijn bachelorstudie, koos ik voor electrical engineering met enkele extra software-gerelateerde vakken.”

“Omdat ik vooral geïnteresseerd ben in slimme technologieën, leek energy for smart cities (een combinatie van electrical engineering en computational algoritmes) de meest logische keuze voor mijn masterstudies.” ;-)

“Embedded software engineering bevindt zich in het midden tussen electrical engineering en software engineering. Het leent concepten van beide velden. Embedded engineers werken met hardware om software te ontwikkelen. Er zijn al heel wat bekende applicaties vandaag de dag. Denk aan: smartphones, slimme thermostaten, zelf-rijdende wagens, slimme huizen …”

Muneeb: “Ik heb 2 masterdiploma’s behaald. Mijn eerste master behaalde ik aan de KU Leuven in België - dus ik kende België al een beetje. Mijn tweede master was in Frankrijk. Toen ik begon te zoeken naar mijn eerste job, dacht ik onmiddellijk aan Randstad Digital, want dat is een bekende naam in de engineering- en IT-sector. Bovendien wist ik al dat dit bedrijf ook gespecialiseerd is in embedded software engineering.”

“Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld toen ik een job aangeboden kreeg als embedded software engineer bij Randstad Digital Belgium: ik ben onmiddellijk naar hier verhuisd!”

Photo of Muneeb
Photo of Muneeb

cultuur van support.

Muneeb: “Wat werken bij Randstad Digital zo tof maakt, is de cultuur van ondersteuning die in dit bedrijf heerst. Mijn collega’s zijn er altijd voor mij wanneer ik vragen heb. Bovendien hebben we verschillende leerplatformen en andere tools die ik vrijblijvend mag gebruiken om mijn skills bij te schaven.”

“Randstad Digital is ook actief in verschillende interessante sectoren, en werkt voor enkele high-profile klanten die bezig zijn met cutting-edge software technologieën. Het is zonder twijfel een geweldige plek om mijn carrière te starten!”

“Op dit moment werk ik voor 1 van Randstad Digital’s klanten”, gaat Muneeb verder, “maar zelfs voor ik aan een klant werd toegewezen, werkte ik al aan een interessant project, samen met het interne embedded software team.”

research mindset.

“1 van de belangrijkste karaktertrekken die je volgens mij nodig hebt als embedded software engineer, is een research mindset”, vertelt Muneeb. “Je moet problemen zelfstandig kunnen oplossen, wat vaak betekent dat je heel wat research moet doen vooraleer je aan je software kan werken…”

Muneeb: “Zelfs nu investeer ik nog heel wat tijd in R&D om bij te leren over de embedded software technologieën waar ik mee werk. Ik onderzoek iedere optie en probeer uit te vissen welke de meest gepaste oplossing is. De wetenschap staat nooit stil, dus het is belangrijk om een overzicht te hebben van de meest efficiënte oplossingen!”

entrepreneurship, trust en teamspirit.

“Entrepreneurship is voor mij simpelweg een synoniem van engineering. Maar teamspirit en trust zijn ook extreem belangrijk ik een werkomgeving. Ik werk graag in een team en ik hou ervan dat ik kan samenwerken met mensen over de hele wereld. Je kan zo veel leren door samen te werken met anderen, en in engineering mag je vooral nooit stoppen met bijleren… ;-)”

zin om ons team te vervoegen?

bekijk onze vacatures